Inte bara bad på Barbados

2012-12-25

Efter 17 dygn på Atlanten kunde vi äntligen ankra i Carlisle bay utanför Bridgetown på Barbados.

Överfarten var ingen barnlek minsann. Efter ett par dagar med hyfsad segling blåste det upp till styv kuling på gränsen till storm. Det skulle vi få leva med i nästan tre dygn skulle det visa sig.

Resten av resan blev lugnare men egentligen hade vi inte en enda dag med riktigt bra förhållanden. Var det inte för dålig vind så var det vågor in från sidan, skvalpigt värre.

Som tur var hade vi ovärderlig hjälp från morfar och den i Mindelo anlände besättningsmannen Jori. Handstyrning blev det hela vägen också då vindrodret inte ville fungera.

I övrigt förflöt resan som brukligt med för lite sömn och på gränsen till psykbryt. Vad gör man inte för lite sol och bad?

Den 22 december anlöpte vi Barbados och fick äntligen träffa Carina, Sigge, Vidar och Josef som anlänt några dagar tidigare. Efter bara tre dagar här har vi redan blivit förtjusta i befolkningen, Bajanerna. De är glada, hjälpsamma och mycket trevliga. De kan vara lite knepiga att förstå dock med sin lite sluddriga engelska.

Julafton spenderades på yacht-klubbens veranda medan det spöregnade över bukten. Det blev grillat, öl, vin och rompunsch. Vi var cirka 20 svenskar som firade ihop. Det var riktigt kul med denna alternativa jul.

Vi återkommer om några dagar med en mer utförlig rapport.

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!